Dizanteri ve sülük tedavisi çok az kişinin duyduğu tedavi yöntemlerinden biridir. Bir iç hastalık olan dizanteri, duyanları korkutan bir detaya sahiptir. Hem bulaşıcı olması hem de insan vücudu için hayati risk taşıması, zaman kaybedilmeden tedavi edilmesini zorunlu kılmaktadır.
Dünya nüfusunun %10’undan fazlasında görülen dizanteri rahatsızlığı, pis su ve yiyecekler aracılığıyla bulaşmaktadır. Özellikle lağım sularıyla yıkanan besinler ya da karışan içme suları bu hastalığa sebep olmaktadır. Kısa süre içerisinde çözüm bulunması gereken dizanteri için sülük tedavisi sık sık önerilmektedir. Aksi halde bulaşacak ve vücutta yayılma gösterecektir.
Dizanteri ve Sülük
Dizanteri hastalığı, ağız yoluyla kapılan bir rahatsızlıktır. Ağız yoluyla alındıktan sonra tedavi edilmezse kan yoluyla iç organlara yayılmaktadır. Kan dolaşımıyla tüm vücudu dolaşan özel bir mikroba sahiptir. Organlarda apse gelişiminden daha pek çok soruna sebebiyet verdiği bilinmektedir.
Dizanteri hastalığı için sülük tedavisi kullanmak önemlidir çünkü sülük tedavisi sayesinde yayılmasının önüne geçilmektedir. Tedaviden olumlu sonuç alma ihtimaliniz bir hayli yüksektir.
Dizanteri için Sülük Tedavisi Nasıl Yapılır?
Dizanteri için Sülük Hangi Bölgeden Yapılır?
Dizanteri için hacamat noktaları aynı zamanda sülük noktaları olarak bilinmektedir. Bu noktalardan en sık kullanılanları sağ ve sol diz kapağı altlarıdır. Doğrudan kan dolaşımına ulaşılabilen bu noktalar dışında göbek deliğinin çevresi de çok sık tercih edilmektedir. Bu bölgeden tedavinin uygulanması daha kısa sürede gerçekleşmektedir.
Göbek kısmının yanı sıra karaciğer çevresine ve omurilik civarına da sülük yerleştirilebilmektedir. Hastalığın durumuna ve ilerlemiş olma ihtimaline karşı sülük sayısı az ya da çok olabilmektedir.
Dizanteri için Sülük Tedavisi Kaç Seans Sürer?
Sülük nerelere uygulanır, hangi bölgeye konduğunda daha hızlı sonuç alınır bilmek gerekir. Bu bilgileri bilmeden rastgele sülük yerleştirmek, dakikalarca beklemek herhangi bir iyileşme sağlamayacaktır. Bununla beraber sülük tedavisinde ne kadar seans uygulanması gerektiği de son derece önemlidir.
Birçok hastalıkta ortalama seans durumu 5 ya da 7 olarak değişmektedir. Dizanterinin durumuna ve hastadan alınan sonuca göre 3 ya da 9 arasında da seans düzenlemesi yapılabilmektedir. Kullanılan sülük sayısı, seansların daha hızlı ilerlemesine daha kolay iyileşmeye yardımcı olmaktadır.