İZMİR HACAMAT VE SÜLÜKİZMİR HACAMAT VE SÜLÜK
0 553 553 55 65
BAYRAKLI/İZMİR (Metro yanı)
Facebook
Twitter
Google+
LinkedIn
YouTube
Instagram
Pinterest
Tumblr
  • Ana Sayfa
  • Randevu
  • Hacamat
    • HACAMAT NEDİR
    • HACAMATI NASIL YAPIYORUZ YAPILACAKLAR
    • HACAMAT TERAPİSİ
    • HACAMATIN FAYDALARI
    • HACAMAT GÜNLERİ
    • BAYAN HACAMAT
    • İSLAMİ HACAMAT ve HADİSLER
    • HACAMAT NOKTALARI
  • Sülük
    • SÜLÜK NEDİR
    • SÜLÜĞÜN FAYDALARI
    • SÜLÜK NASIL UYGULANIR
    • SÜLÜĞÜN UYGULANMAYACAĞI DURUMLAR
    • SÜLÜK NASIL KULLANILIR
  • Desteklediği Tedaviler
  • Galeri
    • HACAMAT FOTOĞRAF
    • HACAMAT VİDEO
  • Blog
  • İletişim

Hacamat İle Alzheimeir ‘ı Unutun

25 Nisan 2016İZMİR HACAMATBlog3 yorum

hacamat ile alzheimeir

hacamat ile alzheimeir

 HACAMAT İLE ALZHEİMEİR ‘I UNUTUN

ALZHEİMEİR Zihinsel ve davranışsal bozuklukların görüldüğü ilerleyici bir beyin hastalığıdır. Bunamanın en önemli nedenidir. Yaşlanma ile birlikte normaide beyin hücreleri ölmektedir. Ancak Alzheimer hastalığında beyin hücrelerinin ölümü erken dönemde, hızlı bir şekilde olmaktadır. Ülkemizde yaklaşık olarak 500 bin kadar Alzheimer hastası vardır. Yaşlı nüfusun artması ile bu sayı da artmaktadır. Ancak genç yaştan itibaren veya daha sonraları devamlı enaz her yıl hacamat tedavisi olan insanlarda bu tarzda yani vücuttaki ağır metaller ile dolu olan kanın sebep olduğu bu tarz hastalıklara hacamat koruyucu bir tedavi yöntemi olup kanı temizlediğinden dolayı bu kişilerde rastalanmaz.peygamber efendimizin binlerce yıl öncesinden hacamat ve sülük tedavisi ni mucizane söyleyip bizlere önermesi, peygamber efendimizin a.s.m diğer büyük mucizelerindendir.
Hastalığın nedeni tam olarak bilinmemektedir.Hacamat İle Alzheimeir da çokaz genetik faktörler,rol oynar. Alzheimer hastalığının bazı durum ve hastalıklarda görülme riski fazladır. Yaşın ilerlemesi kaçınılmaz bir faktördür. Ailede Alzheimer hastası olması, kadın cinsiyet, APOE4 gen taşıyıcılığı, geçirilmiş depresyon, kafa travmaları (boksörler), ağır/zararlı metaller (alüminyum, kurşun, bakır gibi), menopoz, Parkinson hastalığı, alkol, sigara kullanımı, kalp damar hastalıkları, tansiyon yüksekliği, kolesterol yüksekliği, kanda homosistein düzeyi yüksekliği, şeker hastalığının kötü kontrolü, meyve ve sebzenin az tüketilmesi ile düşük sosyoekonomik düzey gibi durumlarda Alzheimer hastalığı görülme riski artar.  Az önce söylediğimiz gibi genel olarak pis kanın vücutta haps olması hacamat terapisi olmayarak dışarı atılmadığından, Alzheimeir tarzındaki tüm büyük rahatsızlıklara davetiye çıkarılmaktadır. hacamat ın buradaki önemi sıkça görülüp uzmanlarca şiddetle tavsiye edilmektedir.
Sol yıllarda alüminyumun beyinde birikmesinin Alzheimer hastalığının daha erken yaşta görülme riskini artırdığı ve seyrini hızlandırdığı ileri sürülmektedir. Alüminyum normalde toprakta bulunmakta ve gıdalarla vücudumuza az miktarda girmektedir. Fakat evde kullanılan alüminyum materyallerden yapılan gereçler ve yapısal elementler, kozmetik, güneş koruyucu ve terleme önleyici ürünlerden alüminyum geçmektedir. Suyun berraklığının artırılmasında, kek ve bisküvinin kabartılmasında, çay, kakao, şarap ve meşrubatlarda alüminyum sülfat bulunmaktadır. Bazı ilaçlar ve aşılar da alüminyum içermektedir. Vücut bunu atmaktadır fakat aşırı miktarda alındığında, ek olarak hacamat izmir in deneyimli uzman haccam ve haccameleri ile bu ağır metallerin alınmasında vücuda yardımcı olarak hacamat yaptırılmazsa  sinir, beyin, karaciğer, kalp, kemik ve kaslarda depolanır.Hacamat İle Alzheimeir ıunutabilirsiniz.
Hacamat İle Alzheimeir  Hayat boyu yapılan zihinsel ve sosyal faaliyetler Alzheimer hastalığımn riskini azaltır. Bunlar, yüksek düzeyde eğitim, kişisel gelişimi geliştirici iş, okuma, müzik dinleme veya oyun oynama, sık sosyal iletişimde bulunma gibi faaliyetlerdir.
Alzheimer hastalığında beyin hücrelerinde çevresel/genetik faktörere bağlı olarak anormal bir protein olan beta-amiloid birikimi sapanır ve bunun hastalığa neden olduğu düşünülür. Amiloid birikimi eyin hücrelerinin hem yaşamına hem de işlevine olumsuz etki yapar. Alzheimer hastalığında normal beyne göre daha az sağlıklı beyin hücresi varken, bu hücreler arasında da daha az bağlantı bulunur. Daha çok detay için sitemizi ziyaret ederek izmir hacamat a destekte bulunmayı unutmayın.
Tam koymak için hastanın öyküsü ayrıntılı olarak alınır. Alzheimer demek için özel bir tetkik yoktur. Bunamaya neden olan diğer hastalıklar dışlandıktan sonra Alzheimer tanısı konur.
BELİRTİLER NELERDİR
Alzheimer hastalığı 3 evreye ayrılır: Erken, orta ve ileri evre.
Erken evrede unutkanlık başlamıştır. Bu noktada da Hacamat İle Alzheimeir ı unutabilirsiniz. Fakat önemsenmediği zaman, Yeni bilgiler öğrenmekte güçlük çekilir. Hasta, kelimeleri hatırlamakta zorluk çeker. İşe ve hayata karşı ilgisini kaybeder. Evde yemeğin altını açık unutabilir, eşyalarını kaybeder ve yerini bulamaz, sorduğu soruyu unutur ve tekrar tekrar sorabilir. Hacamat olan arkadaşlarımız bu yakınmalaradan kısa sürede kurtulacaklarından şüpheleri olmasın.  Hesap yapmada zorluklar görülür. Bu dönemde hasta olduğunu kabul etmez. Unutkanlık, yakın geçmişten başlar. En son uzak geçmiş unutulur. Önemli olan, bu dönemde tam konmasıdır. Böylece müzmin bir şekilde ilerleyici olan hastalığın ilerlemesi yavaşlatılır.
Hacamat tedavisi ile önlem alınmadığında Orta dönemde, unutkanlık artar. Hasta, evin yolunu bulamaz, kaybolur. El becerileri kaybolur. Çok iyi bildiği yolları unutur. Konuşma bozuklukları olur, uygunsuz kelimeler kullanır. Sosyal ilişkiler bozulur. Kişilik değişikleri olur. Arkadaşlarını unutabilir. Sinirlilik, uyku bozuklükları görülür. Yemek yeme, yıkanma gibi temel günlük ihtiyaçlarını yardımsız yapamaz.
İleri evrede hasta en yakınını dahi tanıyamaz. Yürümede zorluklar olur. Yaşamak için bağımlı hale gelir.

hacamat ile alzheimeir

hacamat ile alzheimeir tıbbi tedav

TIBBİ TEDAVİ
Kesin bir tedavisi yoktur. Tıbbi tedavinin amacı yakınmaların azaltılması ve hastalığın ilerleyişinin yavaşlatılmasıdır. Hasta yakınlarına gerekli bilgi ve eğitim verilerek hastanın gözetim altında tutulması sağlanır. İlaç tedavisinde asetilkolinesteraz inhibitörleri (rivastigmin, donezepil, galantamin gibi), NMDA reseptör agonisti olan memantin verilir. Piracetam, bazı vitaminler (E vit), antioksidanlar kullanılır. Depresyon varlığında antidepresan başlanır. Hacamat İle Alzheimeir hastalığına önlem alınmaz ise, birçok beceri ve yetenek çok geç evrelere ka dar kaybolmaz. Dans, şarkı söylemek, el sanatları, hobiler ve hikâye anlatmak gibi yetenekler uzun süre devam eder. Yaşamın erken döneminde öğrenilen bilgi, beceri ve faaliyetler en son kaybedilir. Bu faaliyetlere devam edilmesi yaşam kalitesi açısından önemlidir.

HACAMAT İLE ALZHEİMEİR  VE BESLENME DEĞİŞİKLİKLERİ

hacamat ile alzheimeir

hacamat ile alzheimeir

Yağdan fakir, meyve ve sebzeden zengin beslenme beyin sağlığı için oldukça yararlıdır. Omega-3 zengini somon gibi soğuk su balıklarının tüketimi beyin sağlığında oldukça yararlıdır. Haftada 500 gram veya daha fazla balık tüketen insanlarda Alzheimer’s hastalığı riski %36 azalır.
Şeker ve früktoz şurubu içeren gıdalardan uzak durulmalı, günlük früktoz alımı toplamda 25 gramın altında olmalıdır.
Glüten maddesi başlıca buğdayda olup bağırsaklardan hızlı emilerek dolaşıma girer ve hassas insanlarda bağışıklık sistemini duyarlılaştırarak iltihabi sürecin tetiklenmesine ve doku hasarına neden olur. Alzheimer hastalığında böyle bir rolü olabileceği düşünüldüğü için glütenli gıdalar azaltılmalıdır.
Yoğurt gibi probiyotikten zengin gıdalar sofrada bulundurulmalı, günde yarım Tatlandırıcı kullanılmamalıdır. Rafine tuzdan uzak durulmalıdır. Ölçülü olarak doğal, kristal kaya tuzu kullanılmalıdır.
Magnezyumun beyinde artması, Alzheimer hastalığının yakınmalarını azaltır. Kişiler magnezyumdan zengin gıdaları sofralarında bulundurarak kendilerini destekleyebilir ( 100 gram kuru deniz yosununda ve agarda 770 mg, kuru kişniş yaprağında 694 mg, kuru kabak çekirdeğinde 535 mg, kuru kakao tozunda 499 mg, kuru fesleğende 422 mg, keten tohumunda 392 mg, çörekotu tohumunda 366 mg, fındık-fıstıkta 376 mg ve maydanozda 372 mg magnezyum bulunur).

hacamat ile alzheimeir

hacamat ile alzheimeir

HACAMAT İLE ALZHEİMEİR !!  SOSYAL HAYATA ETKİSİ
Düzenli egzersizle beraber hacamat yapılması kalp ve damar sağlığı ve hafızada azalmamn yavaşlatılması açısından yararlıdır. Sosyal olarak ilişkilerin kuvvetli tutulması, bulmaca ve yabancı dil öğrenme gibi zihinsel kapasiteyi artıran faaliyetler fayda sağlar.
Sigara içilmesinin bırakılması kalp-damar sağlığını korurken sinir hücre hasarını azaltır.Sigara bağımlılığı ve diğer bağımlılıklarda hacamat yapan yerler den bu konuda da yardımcı olmaktadırlar. İzmir sülük tedavisi inceleye bilirsiniz .
Hastaların günlük işlerini hatırlamalarının sağlanması için günlük

hacamat ile alzheimeir

hacamat ile alzheimeir

plan notlarının hazırlanması (kapının üzerine kapatılması, ışığın kapatılmaşı, ilaçların içilme saatlerinin yazılması gibi), boyunlarına basit kim_ lik, adres ve yakının telefonunu içeren bilgilerin takılması yararlı olur.
Hastalar, yaşadıkları karışıklık nedeni ile korku, endişe, depresyon ve daha ilerleyen dönemlerde paranoyak duygular içine girebilirler. Bu nedenle tıbbi yardım almak gerekebilir, hastadaki değişiklikler takip edilmelidir.
Bazı hastalarda güneşin batışı strese neden olup saldırgan davranmalarına neden olabilir. Bunun engellenmesi için güneş batmadan kaIm perdenin kapatılması, sevdiği aktivitelerin yapılması veya TV programlarının seyredilmesi, sabah kahvaltısı sonrası kafeinli içeceklerin verilmemesi gibi önlemler alınabilir.
Hastanın yakınları kendi isimlerini ve simalarını hastaya daha rahat anımsatmak için beraber çektirdikleri resimlerin üzerine isimlerini ve hastanın ismini yazarak yabancı olmadıklarını, korkmaması gerektiğini hissettirebilirler.
Alzheimer rahatsızlığı başlangıcından önce hacamat nasıl yapılır ?  öğrenip bu terapide nasıl bir rahatlama ve olduğunu hacamatın faydaları nı ve hacamatın nelere iyi gelir ? sorusunun cevabını  anlamanızda etkin bir rol olacaktır.Evlilikte kişilerin bekârlara göre birbirleriyle iletişiminin olması Hacamat ve sülük terapisive daha sosyal olmalarının Alzheimer hastalığına karşı koruyucu rolü oldüğü düşünülmektedir.
Orta yaşlarda tekrarlayan zihinsel aktiviteyi gerektiren düşünsel işlemler Alzheimer hastalığına karşı koruyucudur.
Dışarıda fiziksel aktivitede bulunan ve yeterli D vitamini alan yaşlılarda beyin fonksiyonları daha iyi olup Alzheimer hastalığına karşı kalkan görevini yapar.218 D vitamini düzeyi tahlillerde düşük saptanırsa desteklenmelidir.
Gövdede toplanan şişmanlık, tansiyon yüksekliği, yüksek trigliserid seviyesi, yüksek kan şekeri ve düşük HDL kolesterol seviyesi ile tanınan metabolik sendrom olanlarda beyin fonksiyonlarında azalma daha hızlı olmaktadır. Bu kişilerin uygun tıbbi ve diyet tedavisi altına girmeleri gereklidir.
Alüminyum ile temastan kaçınmalı, alüminyum içeren malzemeler, terleme önleyicileri ve alüminyum folyo kullanılmamalıdır.Hacamat İle Alzheimeir !!
Cıva gibi ağır metal içeren grip aşılarından kaçınmalıdır. Aşıların içerik bilgileri okunmalıdır. Dişlerde cıvalı dolgular varsa bu dolgular deneyimli diş hekimi tarafından değiştirilmelidir. Dolgu sökülmesi esnasında cıva buharının solunması riski olup zarar verebilir.
Beyinde iletimi sağlayan ileticilerin yapımını veya işlevini engelleyen antikolinerjik grubu ilaçlar ile kolesterol düşürücü statin grubu ilaçların kullanılmasından kaçınılması önerilmektedir.

HACAMAT VE ÖNERİLEN BESİN TAKVİYELERİ
Hacamat öncelikledaha vücut  rahatsızlıkla tanışmadan önce yapıldığında çok etkili bir tedavi yöntemidir.hacamat nasıl yapılır ? öncelikle resimde gösterilen noktalardan rahatsızlıkla alakalı hacamat noktaları tespit edilir. dikkat etmemiz gereken diğer bir konu Hacamatın etkili olduğu rahatsızlıklar o kadar çok fazla ki  2 sayfaya sıkıştıramadım. İleride herangi bir rahatsızlığa karşı hacamat noktası kahil bölgesidir.

Hacamat İle Alzheimeir

Hacamat İle Alzheimeir

hacamat noktalarımız arka

hacamat noktalarımız arka

 

 

 

 

 

 

hacamat noktamızı belirledikten sonra hacamatın yapılışı, kupa ve vakum yolu ile pis kan vücudun deri altından alınır.

HACAMAT İLE BERABER ÖNERDİĞİMİZ  BESİN TAKVİYELERİ 

•

hacamat ile alzheimeir

hacamat ile alzheimeir

Asetil L-karnitin: Beyin bariyerini geçen bir aminoasittir. Alzheimer tanısı konulmuş olanlarda asetil kolin düzeyleri genellikle düşük seviyelerde gözlenir. Hastalarda beyin nörotransmitterlerinde (sinir ileti hücrelerinde) asetil kolin düzeylerini asetil L-karnitin artırabilmektedir. Hastalığın ilerleyişini geciktirmeye yardımcı olması amacıyla, günde 3 kez I gram dozda alınması önerilir. Fosfatidilserin: Hücre zarının yapısında bulunan hücrenin yapısını koruyan ve sağlıklı kalmasını sağlayan bir maddedir. Lesitine bağlı olarak bulunur. Alzheimer tanısı konulmuş olan kişilerde ve demans (bunama) durumunda günde 300 mg dozda etkili olabileceği, hafıza, duygu ve bilişsel işlevlerde düzelme bildirilmiştir.

• Tramiprosate (homotaurine): Yosunlarda bulunan taurin aminoasidinin değişikliğe uğratılmış şeklidir. Faz 3 çalışmada çok başarılı sonuçlar elde edilmemekle birlikte Alzheimer hastalığında faydalı olabileceğine dair bazı bulgular elde edilmiştir.222 Günlük dozu 2 defa alınan 150 mg’dır.

•       Kolostrinin: Koyunun doğum sonrası ilk gelen sütünden elde edilen prolin aminoasidinden zengin bileşendir. Hayvanlarda hücresel ve sıvışal bağışıklık sistemini uyarır.Hayvanlarda sinir hasarını azaltmakta, insanlarda faz 2 çalışmada Alzheimer bulgularında ılımlı bir düzelme sağlamaktadır.Günlük önerilen kullanım dozu 100 mikrogram içeren bir çiğneme tabletidir.

NOT: Hacamat yaptırmak için en doğru zaman ilkbahar ve sonrbahar aylarında hicri ayların tekli günlerinde ayın 2 ci yarısında sünnet olarak en uygun zamandır.

•       B vitaminleri: Sinir hücreleri arasında iletişimi sağlayan kimyasalların fonksiyonlarını düzenlemektedir. Alzheimer tanısında BI  düzeylerinin eksik olduğu gözlenmiştir. Günde 40-100 mg B vitamin kompleksinin diğer vitaminlerle birlikte alınması önerilir. Ayrıca B 12 vitamininin eksikliği Alzheimer tanısında oldukça yaygındır. Metilkobalamin formunda günde 2 kez 1.000 mikrogram B12 vitamini takviyesi önerilir.225
•       E vitamini: Oksidatif stres ve iltihaba karşı beyin hasarı gelişimini önleyebilen bir antioksidan olan E vitamininin, günlük 1.000-
2.000 1U dozda takviye edilmesinin, Alzheimer ris ini azatmaya yardımcı olabileceği yönünde çalışmalar vardır. E vitamini, aynı zamanda konsantrasyon bozukluğunu önlemede de etkili bulunmuştur. Alzheimer tanısı olanlarda ve yaşlılıkta, daha iyi beyin fonksiyonları için E vitamini takviyesi önerilmektedir. Ayrıca güçlü antioksidan etkiye sahip olan C vitamini, selenyum ve beta karoten içeren takviye ürünlerden de alınması önerilir.
•

hacamat ile alzheimeir

hacamat ile alzheimeir

Huperzine A: Çin’de iltihap ve ateş için uzun yıllardır kullanılan Huperzia serrata bitkisinden izole edilmiş olan bir alkaloittir. Huperzin, güçlü bir asetil kolin esteraz inhibitörüdür. 16 hafta boyunca günde 2 kez 400 mikrogram Huperzine A kullanımı, Alzheimer tanısı konulmuş kişilerde bilinç ve hafızada gelişmeler sağlamıştır.227′ 228 Huperzine A için günlük önerilen doz yaşla ilişkili zihinsel yavaşlamada 2 defa alınan 30 mikrogram, gençlerde hafıza için 2 defa alınan 100 mikrogram ve Alzheimer için 2 defa alınan 200-400 mikrogramdır. Sizin tedavi olduklarınızın arasındaen  hayırlı olanı hacamat tır hz. Muhammet a.s.m
•       Çinko (Zn): Çinko eksikliği yaşlılıkta besin eksikliklerinden en yaygın olanıdır. Alzheimer gelişiminde büyük rol oynadığı öne sürülmüştür. Alzheimer tanısında beyindeki çinko düzeyi ve beyin omurilik sıvıları belirgin düzeyde düşüktür. Günde 27 mg çinko desteği anlama, iletişim ve sosyal ilişki anlamında pek çok hastada olumlu sonuçlar göstermiştir. İzmirde hacamat yapan yerler izmir hacamat sülük terapi merkezi .Hacamat İle Alzheimeir
•       Silikon: Maden sularında çözünmüş olarak doğada bulunan bir mineral olup alüminyum birikmesini engellemekte ve Alzheimer riskini azaltarak bilişsel işlevi artırmaktadır.

İnsanlarda, çözünür silikon (ortosiklik asit) sindirim sisteminden alüminyum emilimini ve beyindeki birikimini azaltır. Alzheimer hastalarına 12 hafta boyunca litresinde 35 mg silikon içeren maden suyundan günde bir litre verilmiştir. Alüminyumun idrarla atılımı artarken 15 hastanın 3’ünde bilişsel işlevlerde belirgin düzelme elde edilmiştir.231
•

hacamat ile alzheimeir

hacamat ile alzheimeir

Omega-3: Bazı çalışmalar ek yararı yok derken bazı çalışmalarda ise omega-3 desteği kullanan Alzheimer’da beyinde küçülme gösteren sahalarda azalma olduğu saptanmıştır.232 Balık tüketimi az
olanlar günlük 2-3 gram omega-3 tüketebilir.
Kaprilik asit: Hindistancevizi yağının veya palm yağının işlenmesi ile elde edilen orta zincir yağdır. Vücutta işlenerek sinir hücrelerinin enerji ihtiyacını karşılayan keton cisimciklerine döner. Alzheimer’da,  3 ay günde 20 gram dozda kullanımının, yan etkisi az ve faydalı olabileceği saptanmıştır.233 Fakat apolipoprotein FA geni negatif olanlarda yarar sağlaması nedeni ile kullanımı kısıtlıdır (APOE4 geni rutin bakılamamaktadır). Kaprilik asit kaynağı olarak günde 2 çorba kaşığı Hindistancevizi yağı veya palm yağı tüketilebilir.
•       Magnezyum: Magnezyum düzeylerinin beyinde artması ile Alzheimer yakınmalarında düzelme elde edilmektedir.234 Magnezyum düzeylerini artıran magnezyum L-treonat içeren kapsüllerden sabah ve akşam ikişer kapsül tüketilmesi önerilmektedir.
•       Koenzim QIO: Alzheimer geliştikten sonra kullanılmasının ek yararı yoktur.235 Kanda koenzim (210 seviyeleri düşük olması ise bunama ve Alzheimer gelişme riskini artırır; eksiklik saptananların korunmasında destek olarak kullanılabilir.236 Eksikliğinde günlük kullanım dozu 60-400mg arasında değişmektedir.
HACAMATLA BİRLİKTE ÖNERİLEN BİTKİSEL İÇERİKLİ TAKVİYELER

 

hacamat ile alzheimeir

hacamat ile alzheimeir

Japon eriği ekstresi (Ginkgo biloba ekstresi, GBE): Japonya’da yapılan bir araştırmada, 3 yıl boyunca her gün düzenli olarak omega-3 yağ asitleri, ginkgo biloba ekstraktı ve likopen içeren destek kapsülü alan yaşlılarda, almayanlara göre beyin fonksiyonlarının daha iyi olduğu ve Alzheimer gelişme riskinin daha az olduğu gösterilmiştir.237 %24 ginkoflavanozitleri ile standardize GBE’nin Alzheimer hastalığının da bulunduğu birçok demans olgusunda yararlı olduğu görülmüştür. Günde 3-4 kez 80 mg GBE önerilir.
•       Bacopa monniera (BM): Ayurvedik tıpta hafızayı güçlendirmek yanında hafif sedatif etkisi nedeniyle de kullanılmaktadır. Alzheimer, epilepsi ve uykusuzlukta terapötik etkileri saptanmıştır.Hacamat İle Alzheimeir
•       Zerdeçal ekstresi (Curcuma longa, Thrmeric): Hindistan,
yaş aralığında dünyada en az Alzheimer hastalığı görülen ülke olarak açıklanmıştır. Zerdeçalın en çok tüketildiği bu ülkeden yola çıkılarak, zerdeçal ve içindeki etkili bileşikler olan kurkuminoitler farmakolojik etkileri bakımından araştırılmaya başlanmıştır. Kurkumin ana etkili bileşiğinin Alzheimer tanısında plak oluşumunu azalttığı, sinirleri koruyucu rol oynadığı görülmüştür. Kurkuminin partikül boyutu küçültülmüş ve emilim hızı artırılmış formundan günde 30 mg kurkumine eşdeğer toplam 300 mg zerdeçal ekstresi alınması önerilir. Karabiberde bulunan piperin maddesi de zerdeçal ekstresindeki kurkuminin emilimini belirgin artırır, birlikte kullanılabilir. Hacamat ölüm hariç her derde devadır
•       Keten tohumu yağı: Günde I yemek kaşığı omega-3 kaynağı olarak alınması önerilir.
•       Ayrıca biberiye, adaçayı, oğulotu, zerdeçal, meyan kökü, Ginseng ve Gotu Kola olarak da bilinen Centella asiatica üzerinde Alzheimer hastalığına karşı deneysel araştırmalar devam etmektedir.
HACAMATLA BİRLİKTE AROMATERAPİ UYGULAMALARI
Biberiye ve limon esansı sempatik sinir sistemini uyarıp hafıza ile konsantrasyonu güçlendirmeye destek olurken, lavanta ve portakal uçucu yağları da parasempatik sinirleri uyarır ve sinirleri gevşetip sakinliği sağlamaya destek olur. AD tanısı konulmuş kişilere gündüz biberiye ve limon esansı gece de lavanta ve portakal esansı bir diffüzör yardımıyla bulundukları odada sprey şeklinde uygulanmıştır. Alzheimer hastalarında bilinç fonksiyonlarında düzelmeler gözlenmiştir.

Bunu paylaş:

  • Twitter üzerinde paylaşmak için tıklayın (Yeni pencerede açılır)
  • Facebook'ta paylaşmak için tıklayın (Yeni pencerede açılır)
  • Google+ üzerinde paylaşmak için tıklayın (Yeni pencerede açılır)
  • Pinterest'te paylaşmak için tıklayın (Yeni pencerede açılır)
  • Linkedln üzerinden paylaşmak için tıklayın (Yeni pencerede açılır)
  • Tumblr'da paylaşmak için tıklayın (Yeni pencerede açılır)
  • Arkadaşınızla e-posta üzerinden paylaşmak için tıklayın (Yeni pencerede açılır)
Tags: hacamat, Hacamat İle Alzheimeir

Benzer Yazılar

Sülük Tedavisi İzmir

15 Nisan 2016İZMİR HACAMAT

GELENEKSEL TIP HACAMAT

8 Nisan 2016İZMİR HACAMAT

İZMİR HACAMAT SÜLÜK TERAPİ MERKEZİ

25 Mart 2016İZMİR HACAMAT

3 comments. Leave new

Fundalin
2 Mayıs 2016 18:42

84 yaşında babam var iyi gelirim acaba

Cevapla
mustafa akar
11 Mayıs 2016 15:57

benimde yaşlı annem var iyi gelirmi acaba

Cevapla
ayşen YAZICI
11 Mayıs 2016 22:29

Ümidimiz iyi gelmesi şifa Allahtan

Cevapla

Bir cevap yazın Cevabı iptal et

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Popüler Yazılar & Sayfalar

  • Ana Sayfa
  • Kısırlık ve Hacamat
  • Kalp Hastalıkları ve Hacamat
  • Şişmanlık ve Hacamat
  • Sülük Tedavisi Nedir
  • Topuk Dikeni ve Hacamat
  • Böbrek Hastalıkları Ve Hacamat
  • HACAMAT GÜNLERİ
  • Prostat ve Hacamat
  • Kekemelik ve Hacamat

Son Yazılar

  • Siyatik Ve Sülük
  • İzmir Sülük
  • (başlıksız)
  • Hepatit C Ve Sülük
  • Kulak Ağrıları Ve Sülük
  • Sülük Yapan Yerler
  • Sülük İzmir
  • Kulunç Hacamat
  •   Sağırlık Ve Sülük
  • Hemoroit Ve Sülük
  • İltihaplı Eklem Romatizması Ve Hacamat
  • Unutkanlık Ve Hacamat
  • Hacamat Nasıl Yapılır?
  • Hacamat Acıtır mı?
  • Gut Ve Sülük
  • Göğüs Ağrısı Ve Sülük
  • Fistül Ve Sülük
  • Fil Hastalığı Ve Sülük
  • Felç Ve Sülük
  • Epilepsi Ve Sülük
  • Egzama Ve Sülük
  • Cinsellik Ve Sülük
  • Dizanteri Ve Sülük
  •   Böbrek Rahatsızlıkları Ve Sülük
  • Boyun Ve Omuz Ağrısı Ve Sülük
  • Boyun Fıtığı Ve Sülük
  • Beyin Damar Tıkanıklığı Ve Sülük
  • Bel Fıtığı Hacamat
  • Baş Ağrısı Ve Sülük
  • Baş Ağrısı Hacamat
  • Bağışıklık Sistemi Zayıflığı Ve Sülük
  • Bacak Ve Diz Ağrısı Ve Sülük
  • Sülük ve Faydaları
  • Sülük Tedavisinin Faydaları
  • Hacemat
  • Hacamatın Zararları
  • Hacamat Yapan Hastaneler
  • Sülük Neye İyi Gelir?
  • Sülük Nedir?
  • Sülük Nelere İyi Gelir
  • Hacamat Seti
  • Sülük Nedir ? Faydaları Nelerdir ?
  • Hacamat Nasıl Yapılır Video
  • Sülük Tedavisi Nasıl Yapılır?
  • Zekâ Geriliği ve Hacamat
  • Yılancık Hastalığı ve Hacamat
  • Varis ve Hacamat
  • Varikosel ve Hacamat
  • Topuk Dikeni ve Hacamat
  • Tiroit ve Hacamat
  • Tansiyon ve Hacamat
  • Şişmanlık ve Hacamat
  • Şeker Hastalığı ve Hacamat
  • Siyatik ve Hacamat
  • Sırt Ağrıları ve Hacamat
  • Sinüzit ve Hacamat
  • Sedef ve Hacamat
  • Sarılık ve Hacamat
  • Sara ve Hacamat
  • Safra Kesesi ve Hacamat
  • Saçkıran ve Hacamat
  • Romatizma Ve Hacamat
  • Rahim Kanamaları ve Hacamat
  • Psikolojik Sorunlar Ve Hacamat
  • Prostat ve Hacamat
  • Pankreas Ülserasyon ve Hacamat
  • Öksürük ve Hacamat
Tüm Hakları Saklıdır 2016 | Haccame.net
Kurumsal Web Danışmanlığı
loading Vazgeç
Yazı gönderilemedi - e-posta adreslerinizi kontrol edin!
E-posta kontrolü başarısız oldu, lütfen bir daha deneyin.
Üzgünüm, blogunuz yazıları e-posta ile paylaşamıyor.