Modern tıp yöntemleri benimsenmeden önce, insanlar hiç hastalanmıyordu ve hiç tedavi edilmelerine gerek kalmıyordu diye düşünmek mümkün değildir. Hastalıklar, o zamanlarda da vardır ve insanlar şimdilerde alternatif tıp diye anılan yöntemlerle tedavi ediliyorlardır. Sülük Nedir? Yaşama süresinin şu anki ortalamanın çok üstüne olduğu düşünülürse, eskiden insanların uyguladıkları tedavi yöntemlerinin yanlış olduğu iddia edilemez. Sülük, tüm bu tedavi yöntemlerinin içinde, en etkin ve en çok kullanılan yöntemdi.
Sülük Nasıl Tedavi Eder?
Sülük Nedir? ağız yapısı ve beslenme şekli sayesinde, canlılara yapışarak, hiç canlarını acıtmadan, dolayısıyla varlığını hissettirmeden, kanlarını emerek yaşar. Hayatta kalma içgüdüsü ile yapıştığı vücuttaki temiz kanı değil, özellikle kendisi için gerekli olan iltihaplı, kirli kanı emmeyi tercih ettiğinden, sorunlu bölgeler üzerinde yapışır. Tedavi amaçlı kullanımlarda, konulduğu bölgeden hemen yapışmak yerine, bir süre araştırarak, kendisi için uygun olan, daha doğrusu hasta için sorunlu olan yeri tespit eder ve yapışarak emmeye başlar. Ağırlığının 7 katı kadar kirli kanı emebilme kapasitesine sahiptir. Sonrasında, doyduğu zaman deriyi bırakır ve düşer. Ayşen Yazıcı ve uzman ekibi, sülüklerin nasıl tedavi ettiğini merak eden hastalarına, uygulama öncesi, uzun bir açıklama yapmakta ve meraklarını gidermektedir.
Sülük Nasıl Yapıştırılır?
Sülük, bir tene yapıştırılmak istediği halde, tutmamakta direniyorsa; tende bir parfüm veya krem kokusu olabilir, ten soğuk olabilir veya hasta sigara tiryakisi olabilir. Tüm bunlardan anlaşılabileceği gibi, ılık ve temiz olan, kötü kokmayan tenleri tercih eder sülükler. Tüm bunlara rağmen tene tutunmuyorsa, sülükle ilgili bir sorun olabileceği düşünülerek, yerine başka bir sülük denenmelidir. Bir tür solucan olan sülük, kirli kanı ve deri altında birikmiş iltihabı tespit edebilir ve özellikle o bölgeye yönelebilir. Tüm bunların bilinmesi, bir sülük alarak tedavi yapılabilmesi anlamına gelmez. Uzman şifacılar, bu işte uzmanlaşmak için yıllarını harcarlar, çünkü her noktaya sülük yapıştırılmaz, yapıştırılan yer yanlışsa tedavi edici değil, hasta edici bir uygulama olabilir.
Sülük Nasıl Saklanır?
Sülükler, son derece hassas ve doğal canlılar olduklarından, içinde temiz bir miktar su bulunan cam şişelerde ve şişenin ağzı kapalı olması kaydıyla muhafaza edilirler.